ua en ru

Яценюк попросив Раду невідкладно дозволити приватизацію 1251 об'єкту держвласності

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради України з проханням невідкладно ухвалити законопроект про приватизацію 1251 об'єкту.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради України з проханням невідкладно ухвалити законопроект про приватизацію 1251 об'єкту. Про це він заявив сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України. передає прес-служба уряду.

"Ми звертаємось до парламенту невідкладно прийняти закон про перелік об'єктів, що не підлягають приватизації. Уряд іде на саму масштабну приватизацію. Ми вилучаємо з переліку об'єктів, які не підлягали приватизації, 1251 об'єкт", - заявив Яценюк.

Він наголосив, що приватизація має відбуватися на прозорих конкурсах і аукціонах.

"Хто дав найвищу ціну, без обмежувальних критеріїв, і хто гарантує розвиток підприємство, - купуйте і працюйте. Завдання уряду і влади - регуляція і отримання доходів. Завдання бізнесу - робота, збільшення власних доходів і відповідно збільшення кількості робочих місць і дохідності свого бізнесу", - зазначив Яценюк.

Він підкреслив, що по Одеському припортовому заводу і по іншим заводам уряд пропонує, щоби так звані "пробні пакети акцій, до 5%, які розміщуються як перший крок до приватизації об'єкта, розміщувалися на біржах не в Україні, а на західних біржах.

"Тоді ми побачимо реальну ціну об'єктів. Ми хочемо чесної, прозорої і ефективної приватизації із західними партнерами. На Варшавській біржі визначимо, скільки коштує, а не на українській, де самі собі малюють і самі в себе купують", - підкреслив прем'єр.