ua en ru

Яценюк обіцяє преференції газовим котеленям за перехід на інший вид палива

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяє преференції газовим котелням за перехід на інший вид палива.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяє преференції газовим котелням за перехід на інший вид палива. Про це він сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будь-яка котельня, яка переходить з газу на інший вид палива, отримає кілька преференцій. Замість 5% рентабельності, які сьогодні отримують газові котельні, котельня на іншому виді палива отримає 21% рентабельності. Друге - споживачі, які отримують тепло від газових котлів, отримають знижку на тариф на 10%, якщо котельня перейде з газу на інший вид палива. Якщо сьогодні тариф для будь негазовой котел становить 500 грн, то ми дозволяє для цих котельнях встановлювати його на 300 грн більше", - заявив Яценюк.

За словами прем'єр-міністра, дане рішення Кабміну означає, що для населення тариф будемо зменшено на 10%, а котельні отримають можливість отримати кредит.

"Для кожної котельні, яка прийме рішення відмовитися від дорогого російського газу, ми дамо можливість залучити кредит і погашати цей кредит, так як ресурсу для цього достатньо", - заявив Яценюк.