ua en ru

Яценюк сподівається, що Рада наступного тижня ліквідує податкову міліцію

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що Верховна Рада України на наступному тижні ліквідує податкову міліцію.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що Верховна Рада України на наступному тижні ліквідує податкову міліцію. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабміну, презентуючи реформи економічного зростання, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами відповідний законопроект, що передбачає створення служби фінансових розслідувань, буде внесений на найближче засідання парламенту.

"Відбудеться ліквідація податкової міліції і ще чотирьох органів державної влади, створення служби фінансових розслідувань: Державна фіскальна служба (два департаменти), МВС (два підрозділи), СБУ. Ми пропонує ліквідувати у всіх цих органів функції, які їм не притаманні і створити цивільну Службу фінансових розслідувань", - сказав Яценюк.

За словами прем'єра, щогодини цими структурами проти 30 підприємців відкриваються кримінальні провадження.

"Загалом протягом року ці три монстра проводять 61 тис. перевірок, кожну годину 30 суб'єктів підприємницької діяльності підпадають під кримінальне провадження", - сказав він.