ua en ru

Ярош відмовляється визнавати рішення російського суду про його арешт

Лідер українського громадського руху "Правий сектор" Дмитро Ярош відмовляється визнавати рішення російського суду про його арешт

Лідер українського громадського руху "Правий сектор" Дмитро Ярош (на фото) відмовляється визнавати рішення російського суду про його арешт. Про це йдеться в заяві Яроша, яке поширила прес-служба руху.

"Сьогодні мені стало відомо, що Басманний міський суд Москви ухвалив рішення заочно заарештувати мене в рамках порушеної проти мене в Росії справи про заклики до тероризму і екстремізму. Не дивно, що таку постанову виніс саме Басманний суд. Ця інстанція вже давно перетворилася на інструмент політичних репресій, а термін "басманне правосуддя" став широко використовуваним. Заявляю, що "Правий сектор" не буде звертати уваги на рішення судових інстанцій ворожого кремлівського режиму", - наголошується в заяві.

За його словами, у своїй діяльності "Правий сектор" буде керуватися національними інтересами України.

"Кремлівська пропаганда приділяє "Правого сектору" так багато уваги, що може скластися враження, ніби вона працює на підвищення нашого рейтингу. Просимо рупорів пана Путіна не генерувати за нас інформаційні приводи. Ми створимо їх самі своїми діями", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, Басманний районний суд Москви 12 березня прийняв рішення про заочний арешт Яроша.

Клопотання про арешт подав Слідчий комітет Росії, який порушив справу проти Яроша за підозрою у закликах до тероризму: нібито Ярош звертався до лідера чеченських терористів Доку Умарову з проханням про підтримку.