ua en ru

Японія через повені в Таіланді знизила випуск сталі на 3,2% - до мінімуму за 10 років

Японія в листопаді 2011 р. знизила виробництво сталі на 3,2% порівняно з минулим роком до мінімального за 10 років рівня для листопада через повені в Таїланді - одному з азіатських центрів автомобілебудівної промисловості. Про це повідомляє Reuters.
Виробництво склало 8,7 млн тонн, що стало мінімальним показником з листопада 2001 року, коли випуск склав 8,1 млн тонн, повідомила в понеділок Японська федерація заліза і сталі.
При цьому підприємства, оснащені электропечами, які займаються переробкою сталевого брухту, підвищили виробництво на 5,2% - до 2,2 млн тонн завдяки відновленню будівельного сектора після землетрусу і цунамі в березні. Однак провідні сталеливарні компанії скоротили випуск у відповідь на зниження експорту, і загальне виробництво знизилося в листопаді третій місяць поспіль.
"Саме в листопаді клієнти реально почали скорочувати обсяги за новими контрактами через повені в Таїланді", - сказав представник федерації, додавши, що зростання ієни також пошкодило експорту в країни Азії.
JFE Steel Corp, що займає п'яте місце в світі з виробництва сталі, повідомила в листопаді, що виробить у четвертому кварталі на 300 тис. тонн менше, ніж планувалося спочатку. Раніше про скорочення виробництва оголосили Nippon Steel Corp і ряд інших азіатських сталеливарних компаній.