ua en ru

Японія 19 вересня має намір оголосити про введення нових санкцій проти РФ

Уряд Японії 19 вересня має намір оголосити про введення нових санкцій проти Російської Федерації з-за її політики щодо України.

Уряд Японії 19 вересня має намір оголосити про введення нових санкцій проти Російської Федерації з-за її політики щодо України. Про це повідомляє японська газета Yomiuri.

Новий пакет санкцій буде включати 19 пунктів. Зокрема, влада Японії планує розширити список осіб, яким буде закритий в'їзд до Японії. Їх активи і нерухомість в країні будуть заморожені у разі виявлення.

Уряд Японії має намір посилити санкції в енергетичному та фінансовому секторах за аналогією з діями Євросоюзу і США.
Розглядається також можливість перенесення візиту до Японії Президента Росії Володимира Путіна, наміченого на осінь 2014 р.

Нагадаємо, 5 серпня Японія прийняла нові санкції проти РФ, які також передбачають заморожування банківських рахунків фізичних осіб та організацій, які, на думку Японії, "причетні до дестабілізації ситуації в Україні", а також про заборону на імпорт низки товарів з Криму.

Зазначимо, санкції, введені Японією проти Росії в квітні 2014 р., включали в себе заборону на в'їзд в країну для 23 росіян.