ua en ru

Японії необхідно збільшити обсяг коштів, що надходять до бюджету, - МВФ

Уряду Японії необхідно збільшити обсяг коштів, що надходять до бюджету, йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

"Нездатність вирішити бюджетні проблеми може спровокувати стрибок прибутковості держоблігацій, навіть незважаючи на зусилля Банку Японії", - вважає заступник глави Азіатсько-Тихоокеанського відділення фонду Джеррі Шифф.

У експертів МВФ викликають стурбованість суперечки в уряді прем'єра Сіндзо Абе з питання підвищення податку з продажів, який планувалося ввести в квітні 2014 р.

"МВФ вважав і продовжує вважати, що заплановане підвищення податку з продажів є необхідним", - заявив Шифф.

На його погляд, перенесення терміну введення податку може вкрай негативно позначитися на кредитоспроможності Японії і стати причиною стрибка прибутковості облігацій, що серйозно ускладнить процес відновлення економіки.

Влада Японії раніше заявляли про готовність підвищити ставку податку з продажів у квітня 2014 р. до 8% з 5%, а в жовтні 2015 р. - до 10%. Проте останнім часом радники Абе все частіше заявляли про необхідність переглянути терміни введення податку, оскільки він може завдати шкоди економіці країни.