ua en ru

Янукович: Захист ядерних установок та радіоактивних матеріалів є ключовим завданням України

Забезпечення фізичного захисту ядерних установок, ядерних та інших радіоактивних матеріалів, а також пов'язаної з ними інфраструктури, є ключовим завданням України у сфері протидії ядерному тероризму. Про це Президент України Віктор Янукович сказав у ході Сеульського саміту з питань ядерної безпеки, передає прес-служба Президента України.

"Оцінка загроз поширення ядерного тероризму в Україні свідчить про низький рівень такої небезпеки для нашої держави за звичайних умов", - наголосив глава держави.

Водночас, за словами Президента, впродовж останніх двох років у контексті підготовки до фінальної частини Євро-2012 Україна докладає значних зусиль з метою попередження терористичних проявів.

"Наша країна розбудовує систему радіаційного контролю на кордоні і розвиває за міжнародної підтримки власні науково-технічні можливості у сфері ядерної криміналістичної експертизи - найважливішої складової ядерної безпеки, яка дозволяє визначити джерело надходження вилученого ядерного матеріалу", - зазначив Янукович.

Водночас, Президент додав, що Україна повністю виконала зобов'язання, які взяла на себе під час Вашингтонського саміту з питань ядерної безпеки у квітні 2010 р., позбувшись високозбагаченого урану на своїй території.