ua en ru

У Дніпропетровську введено в експлуатацію завод "Інтерпайп стіл" вартістю 700 млн дол

Президент України Віктор Янукович у ході візиту до Дніпропетровська ввів у експлуатацію завод "Інтерпайп стіл", повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Це велика подія в житті нашої країни. За постеж 40 років, який побудований з нуля за найсучаснішими технологіями. Був реалізований інвестиційний проект вартістю 700 млн дол", - сказав Янукович.

За його словами, цей проект - це своєрідний путівник для України, шлях модернізації, підвищення конкурентоспроможності українських підприємств.

Завод "Інтерпайп сталь" створений у рамках реалізації в Україні проекту з використання нових прогресивних технологій виробництва сталі на рівні світових стандартів у сфері енергозбереження, захисту довкілля, а також відкриття нових ринків збуту для вітчизняної металургійної продукції.

Будівництво об'єкту розпочалося в квітні 2008 року, загальна вартість становила 700 млн доларів. На рік комплекс зможе виробляти 1,32 млн тонн колісної та трубної заготовки. За словами генерального директора "Інтерпайп" Олександра Киричко, компанія планує вивести завод на проектну потужність в першій половині 2013 р.

Після введення в експлуатацію підприємства буде повністю виведено з експлуатації мартенівське виробництво, що у 2,5 разу знизить викиди в атмосферу забруднюючих речовин; припиниться скидання промислових стічних вод у Дніпро завдяки замкненому циклу системи водопостачання; скоротяться в 2,2 разу енерговитрати та у 8 разів споживання газу на тонну сталі.
Введення комплексу в дію також створює понад 600 нових робочих місць