ua en ru

Янукович ввів Арбузова і Клюєва до ради по підготовці 200-річчя Шевченка

Президент України Віктор Янукович ввів першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та главу Адміністрації Президента України Андрія Клюєва до складу координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.

Президент України Віктор Янукович ввів першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та главу Адміністрації Президента України Андрія Клюєва до складу координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Про це йдеться в указі Президента України № 70/2014 від 11 лютого 2014 р.

"Увести до складу координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка ) таких осіб: перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов; глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв, голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко, генеральний директор Шевченківського національного заповідника (за згодою) Василь Тулін", - йдеться в повідомленні.

Крім того Янукович затвердив у складі координаційної ради голову громадської організації "Арт-фонд Ігоря Воронова" Ігоря Воронова.

Разом з тим, Президент вивів зі складу координаційної ради Миколу Азарова, В'ячеслава Коломійця, Сергія Льовочкіна та Олександра Попова.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 28 січня 2014 р. Янукович прийняв відставку Азарова, звільнивши весь його Кабмін. При цьому Янукович доручив Кабміну виконувати обов'язки до призначення нового уряду. На призначення нового Кабміну законом відведено 60 днів.

Раніше 25 січня Президент Янукович звільнив з посади голови КМДА Олександра Попова, який був тимчасово відсторонений від виконання повноважень у зв'язку з розслідуванням інциденту під час силового розгону Евромайдана 30 листопада 2013 р.

Раніше 17 січня Янукович відправив у відставку Сергія Льовочкіна з посади голови Адміністрації Президента.