ua en ru

Янукович все ще чекає від посередників Німеччини, Франції та Польщі реакції на події в Україні

Відсторонений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович все ще чекає від посередників - представників Німеччини, Франції та Польщі - реакції на події в Україні

Відсторонений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович все ще чекає від посередників - представників Німеччини, Франції та Польщі - реакції на події в Україні. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Дощ".

"Коли я поставив підпис під цією угодою (між владою і опозицією від 21 лютого), я вже був приречений його виконувати, а дзвінок від Путіна (Президента Росії Володимира Путіна ) я отримав уже після того, коли ми вже про все домовилися. Я ожила, що міністри закордонних справ трьох європейських країн будуть гарантувати виконання цих домовленостей. Але вже цієї ж ночі мене почав атакувати бойовики відкрито зі зброєю... Я до сьогоднішнього дня жодної ініціативи з їх боку (з боку посередників) не почув, хоча скажу чесно, що ще не втратив надію. І мені здається, що з боку наших посередників повинна бути елементарна етика повернутися до цього питання, в статусі кого вони мене вважають", - заявив Янукович.

Однак, за його словами, з боку посередників він не почув слів засудження в бік бандитів, "які відкрито стріляли в його кортеж".

"Вони поставили за мету дестабілізувати ситуацію", - вважає Янукович.