ua en ru

Янукович: В Україні необхідно створювати умови для розвитку дітей-інвалідів і дітей-сиріт

В Україні необхідно створювати умови для розвитку дітей з обмеженими фізичними можливостями і дітей-сиріт. Про це сказав Президент України Віктор Янукович сьогодні під час перебування в м. Славутичі Київської області з робочою поїздкою, під час якої він відвідав міський дитсадок і привітав жителів зі святом Дня міста і Дня захисту дітей, передає кореспондент РБК-Україна.

"На окрему увагу заслуговує створення необхідних умов для повноцінного розвитку дітей з обмеженими фізичними можливостями, їх адаптація до суспільного життя. Гостра проблема сьогоднішнього дня - діти сироти. ... Сьогодні активно створюються будинки сімейного типу і приймальні сім'ї. Ми значно скоротили кількість дітей в дитячих будинках і школах-інтернатах. Сьогодні трохи більше 20 тис. ще залишилося дітей, про яких потрібно подумати, як знайти їм сім'ї", - сказав Президент.

Він відзначив, що також просив співробітників соціальної сфери, місцеву владу займатися питанням відпочинку і оздоровлення дітей в Україні літом 2012 року.

У свою чергу губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк сказав, що цього літа з області буде оздоровлено 120-130 тис дітей.