ua en ru

Янукович: В Україні необхідно розпочати реформу місцевого самоврядування

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості проведення реформи місцевого самоврядування, яка має на меті посилити розвиток регіонів України. Про це глава держави заявив під час міжнародних муніципальних слухань "Розвиток належного врядування на місцевому та регіональному рівнях" у Києві, повідомляє прес-служба Президента.

"Це - вимога часу. Це те, що потрібно сьогодні, щоб дати новий поштовх розвитку економіки країни, розвитку регіонів", - сказав Президент, говорячи про актуальність цієї реформи.

Янукович закликав керівників регіонів брати активну участь у впровадженні реформи місцевого самоврядування. "Саме ви наближені до людей, знаєте їх потреби та наші можливості - як на рівні регіонів, так і на рівні держави. Наше з вами завдання - зробити все, щоб поступово пішов процес децентралізації влади і передачі певних функцій у регіони. Зробити так, щоб регіони були самодостатні, економіка регіонів була якомога більше збалансованою. Яким шляхом ми будемо йти - ми з вами повинні домовитися. Я чекаю від вас цієї ініціативи", - наголосив Президент.

"Це найважливіше завдання, і ми будемо приділяти йому уваги стільки, скільки потрібно", - зауважив глава держави.