ua en ru

Янукович збільшив кількість держстипендій в сфері культури і мистецтв

Президент України Віктор Янукович підписав указ "Про додаткові заходи державної підтримки культури і мистецтва в Україні", яким збільшив державні стипендії в галузі культури і мистецтв. Про це йдеться в указі Президента України Віктора Януковича № 717 від 30 грудня 2013 року.

Згідно з указом, засновано 250 щорічних стипендій Президента України для молодих письменників і художників у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва.

Також з 200 до 300 збільшено кількість дворічних і довічних державних стипендій для видатних діячів культури і мистецтва, в тому числі, з 20 до 50 зросте кількість довічних державних стипендій для лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка.
Згідно з документом, число державних стипендій зросла від 1200 до 1400.

"Враховуючи визначальну роль культури в консолідації українського суспільства, з метою забезпечення реалізації і захисту прав громадян у сфері культури і мистецтва, створення умов для розвитку творчості людини постановляю внести до указів Президента України такі зміни... до положення про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери...слова "1200 державних стипендій" замінити цифрами і словами "1400 державних стипендій", - йдеться в документі.