ua en ru

Янукович затвердив положення про Держслужбу з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва

Президент України Віктор Янукович своїм указом № 237/2012 від 30 березня 2012 р. затвердив положення про Державну службу України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва. Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави.

Згідно з указом внесено зміни до указів Президента №1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" та у положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, затвердженому указом Президента України від 31 травня 2011 року №634.

Згідно із внесеними змінами, Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва забезпечує формування державної політики у сфері розвитку підприємництва, державної регуляторної політики, державної політики з питань ліцензування, дозвільної системи, нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності та нормативно-правове регулювання у зазначених сферах.

Також Держслужба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, згідно з положеннями, спрямовує і координує діяльність Державної служби експортного контролю України, Державної служби статистики України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Державного агентства резерву України, Державної інспекції України з контролю за цінами, Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

Згідно з указом, Кабінет міністрів України у місячний строк мусить вирішити питання матеріально-технічного забезпечення діяльності Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва та привести свої рішення у відповідність із указом.

Нагадаємо, Янукович сьогодні також затвердив питання реалізації державної політики з контролю за цінами.