ua en ru

Янукович: Україна врахує критичні зауваження Freedom House

Українська влада врахує критичні зауваження міжнародної правозахисної організації Freedom House. Про це заявив Президент України Вiктор Янукович під час спілкування з журналiстами у Вiнницi, повідомляє прес-служба глави держави.

«Критику, яка є справедливою, необхiдно враховувати, i ми її врахуємо. А там, де є у нас розбiжностi - час покаже. Але проблеми за нас на нашiй землi нiхто не вирiшить», - сказав Янукович.
За словами глави держави, він уважно вивчив звiт Freedom House і побачив у цьому документi також позитивнi моменти - зокрема, вiдзначено той факт, що виконавча влада почала працювати краще.
Президент наголосив, що влада розпочала реформи в країні, оскільки накопичилися проблеми, багато з яких вже стали «хронічними».
«Мене можна звинувачувати в тому, що iнодi ми ухвалюємо жорсткi рiшення. Але зараз така вимога часу, що нам необхiдно якнайшвидше навести лад у своїй країнi», - сказав Янукович.

Нагадаємо, Freedom House завершила роботу над звітом про стан демократії і прав людини в Україні після першого року правління Президента Віктора Януковича, в якому відзначається зниження рівня демократії та формування в нашій країні "нездорової політичної обстановки".