ua en ru

Янукович: Україна підвищить ціни на газ для населення в листопаді, якщо не домовиться з Росією

Україна підвищить ціни на газ для населення, якщо не домовиться з Росією. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю західним журналістам.

"Все, чого ми хочемо - це середня європейська ціна за імпортний газ. Якщо ми цього не доб'ємося, то будемо вимушені підняти внутрішні ціни", - заявив він.

В даний час Київ шукає можливість перегляду газових угод з РФ, укладених у січні 2009 р. екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка була засуджена 11 жовтня до 7 років позбавлення волі. За словами Януковича, ці угоди є "дискримінаційними, кабальними і несправедливими".

Президент України уточнив: "У разі невдалих переговорів уряду щодо зниження цін на імпорт, Україна підвищить вартість природного газу для населення в наступному місяці, щоб отримати міжнародну позику (від МВФ)".

Нагадаємо, що газова тема підніматиметься сьогодні на зустрічі Президента Росії Дмитра Медведєва і Президента України Віктора Януковича в Донецьку, де відкривається другий міжрегіональний економічний форум Росії і України.