ua en ru

Янукович створив делегацію України для участі в засіданнях комісій з питань демаркації кордону

Президент України Віктор Янукович затвердив персональний склад делегації України для участі у засіданнях спільних міждержавних комісій з питань демаркації державного кордону України в такому складі. Про це йдеться у відповідному розпорядженні глави держави № 1008/2011.
Так, главою делегації визначено представник України з питань договірно-правового оформлення державного кордону України Леонід Осаволюк.
До складу делегації України включені представники міністерств і відомств, визначених відповідальними за виконання заходів, пов'язаних з демаркацією державного кордону України, інших центральних органів виконавчої влади, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, а також представники місцевих державних адміністрацій прикордонних областей для участі у засіданняхвідповідних спільних міждержавних комісій.
"Делегації України для участі у засіданнях спільних міждержавних комісій з питань демаркації державного кордону України забезпечити здійснення комплексу заходів із демаркації державного кордону України з Російською Федерацією, з демаркації державного кордону України з Республікою Молдова, з демаркації державного кордону України з Республікою Білорусь відповідно до чинних міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України ", - йдеться в розпорядженні глави держави.
Крім того, розпорядженням визначаються відповідальними за виконання заходів, пов'язаних з демаркацією державного кордону Україна:
Міністерство аграрної політики і продовольства - за виконання інженерно-геодезичних, топографічних, картографічних, картоіздательних робіт, проведення аеро-та космічних зйомок для дистанційного зондування;
Державне агентство земельних ресурсів - за виконання землевпорядних робіт;
Державне агентство лісових ресурсів - за виконання лісогосподарських і лісовпорядних робіт в межах земельних ділянок лісового фонду на державному кордоні;
Адміністрацію Державної прикордонної служби - за дотримання режиму державного кордону під час виконання заходів, пов'язаних з демаркацією державного кордону, забезпечення елементами прикордонних знаків та супутніми матеріалами;
обласні державні адміністрації - за організаційно-технічне забезпечення виконання заходів з демаркації державного кордону, в тому числі забезпечення проведення переговорів на територіях відповідних областей.
Покласти загальну координацію виконання заходів, здійснюваних органами виконавчої влади України з демаркації державного кордону України, на Міністерство закордонних справ України.
Делегація Україні створюється у складі голови та інших членів делегації.
Голова та інші члени делегації України беруть участь у її роботі на громадських засадах.
Також, Янукович доручив Кабміну забезпечувати в установленому порядку фінансування заходів, пов'язаних з демаркацією державного кордону України, в межах видатків, передбачених на зазначені цілі в державному бюджеті України на відповідний рік.