ua en ru

Янукович повідомив про завершення ремонту в Національному музеї ім. Т. Шевченка

Президент України Віктор Янукович заявив, що сьогодні завершуються ремонтні роботи в Національному музеї Тараса Шевченка.

Президент України Віктор Янукович заявив, що сьогодні завершуються ремонтні роботи в Національному музеї Тараса Шевченка. Про це Янукович заявив на засіданні гуманітарної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є об'ємний план підготовки для святкування 200 років з дня народження Тараса Шевченка. Ми зібралися сьогодні для підведення підсумків: що вже виконано, над чим ми повинні працювати найближчим часом. Важливий момент - це загальна атмосфера і бажання гідно відзначити ювілей Кобзаря...найголовніше, що це підтримує народ України і багато земляків, які живуть за межами України", - заявив Янукович.

Президент зазначив, що вже багато зроблено: "Я доручив уряду в цьому році збільшити розмір премії імені Тараса Шевченка до 520 тис гривень. Це в два рази більше, ніж у минулому році... Завершуються ремонтно-реставраційні роботи в Національному музеї ім. Тараса Шевченка. Ведуться роботи по створенню музею Кирило-Мефодіївського братства".

Він також звернувся до Національного музею ім. Тараса Шевченка та Київському національному університету ім. Тараса Шевченка з проханням об'єднати зусилля та досвід у подальшій роботі над створенням музею Кирило-Мефодіївського братства.

"Крок за кроком будуються об'єкти Шевченківського національного заповідника та національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка". У підніжжі Чернечої гори в Каневі побудована Тарасова церква", - зазначив Янукович.

Він додав, що завершуються роботи по створенню пам'ятника Шевченку в селі Вільшана.