ua en ru

Янукович проаналізує конституційність ухвалених 16 січня законів, - Рибак

Президент України Віктор Янукович перед підписанням законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня 2014 р. проаналізує їх на предмет відповідності Конституції та чинному законодавству

Президент України Віктор Янукович перед підписанням законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня 2014 р. проаналізує їх на предмет відповідності Конституції та чинному законодавству. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив у п'ятницю в інтерв'ю журналістам, повідомила прес-служба ВР.

Рибак зазначив, що перед тим, як давати оцінки ухваленим учора законам, потрібно їх проаналізувати. Він повідомив, що після перевірки процедури розгляду законів на відповідність регламенту він підписав їх і направив на підпис Главі держави.

Рибак зазначив, що Президент, як гарант Конституції, перед тим, як підписати законодавчі акти, проаналізує їх на предмет відповідності Конституції та чинному законодавству.

"Закони набудуть чинності після їх підписання Президентом. Після цього ми можемо казати, що вони вступили в силу", - підкреслив Рибак. Відповідаючи на запитання щодо, зокрема, законопроекту про внесення змін до закону про регламент Верховної Ради України, Рибак зазначив, що народні депутати, які і всі інші громадяни, повинні відповідати перед законом.

"Закон повинен бути один для всіх", - наголосив він.