ua en ru

Янукович закликав місцеву владу спільно з парламентом і урядом активно брати участь у реформі місцевого самоврядування

Президент України Віктор Янукович закликав місцеві органи влади об'єднати зусилля і прийняти участь в цій роботі з парламентом і урядовими структурами, предає кореспондент РБК-Україна. "Що б справа рухалася, треба б у реформування активно включилися урядові структури, парламент, органи місцевого самоврядування, інститути громадянського суспільства, міжнародні організації", - сказав глава держави.

Крім того, на основі розробленого державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню документ прийняті основні стратегічні напрями реформування місцевого самоврядування в Україні.
"Влітку цього року ми прийняли рішення провести питання щодо напрямків та пріоритетів реформування системи місцевого самоврядування. На основі поданих пропозицій, а також науково-експертних та урядових напрацюваннях державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні був розроблений документ -" Основні стратегічні напрями реформування місцевого самоврядування в країні "пропоную розглянути цей документ, взяти його за основу дорожньої карти реформування місцевого самоврядування", - сказав Президент.