ua en ru

Янукович запросив бразильських інвесторів до участі у проекті "Нова енергія"

Президент України Віктор Янукович запросив представників бразильського бізнесу до участі в національному проекті "Нова енергія" та національному проекті морського терміналу з прийому скрапленого природного газу. "Усі національні проекти України, які фактично є аналогом Програми прискореного розвитку Бразилії, відкриті для іноземних інвесторів", - підкреслив глава держави під час зустрічі з представниками бразильських ділових кіл, передає прес-служба Президента.
Янукович зокрема зауважив, що проект "Нова енергія" передбачає заходи для підвищення енергоефективності та розвитку альтернативної енергетики в Україні. "Наша держава активно прагне до якнайповнішого використання можливостей відновлювальної енергетики - в 2009 році ми ввели один із найвищих в Європі "зелений тариф", а торік приєдналися до Європейського енергетичного співтовариства", - сказав він. "Знаю, що компанії Бразилії мають широкий досвід у виконанні проектів, подібних до Національного проекту "Нова енергія" і запрошую їх до активної співпраці", - підкреслив Президент.
Говорячи про проект морського терміналу з прийому скрапленого природного газу, глава держави зауважив, що він передбачає будівництво протягом наступних трьох років об'єкту, потужність якого сягатиме 10 млрд кубометрів на рік. "Проект дає можливість розширити альтернативні канали постачання газу в Європу через існуючу газопровідну систему України. Цей проект є важливим і для розбудови європейської системи безпеки", - сказав Янукович.
Президент наголосив, що йдеться про перший масштабний проект, що реалізуватиметься в Україні за схемою державно-приватного партнерства. "Участь бразильських компаній у цьому проекті має для нас важливе значення. І тому запрошую вас стати його стратегічними інвесторами", - сказав глава української держави.