ua en ru

Янукович запропонував Кубі розглянути можливість налагодження прямої співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом

Президент України Віктор Янукович упевнений, що Україна і Куба повинні продовжувати роботу з розвитку та успішної реалізації двосторонніх проектів. Глава держави запропонував Кубі розглянути можливість налагодження прямої співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом. Про це глава держави наголосив під час українсько-кубинського бізнес-форуму, повідомляє прес-служба Президента.
"Пропоную також розглянути можливість налагодження прямої співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом, який має багаторічний досвід поставки своєї продукції на Кубу", - сказав Президент, нагадавши, що раніше продукція цього заводу надходила на Кубу через треті країни, що значно впливало на її ціну. "Нам потрібно змінити цю ситуацію", - зазначив він.
Президент зазначив, що успішним прикладом взаємодії є діяльність спільних підприємств, створених в Республіці Куба за участю української компанії "АвтоКрАЗ".
Віктор Янукович також висловив упевненість в успішній реалізації проектів у сфері сільськогосподарського машинобудування та звернув увагу на можливість розвитку ефективного співробітництва кубинської сторони з ДП "Виробниче об'єднання "Південмаш" та ДП "Антонов".

У Гавані Україна вже відома як провідний експортер чорних металів, продукції хімічної промисловості, зокрема мінеральних добрив, а також зернових культур та соняшникової олії, також зазначив Янукович.

Президент, крім того, підкреслив, що Україна володіє найсучаснішими технологіями в авіакосмічній галузі, має унікальну мережу газо- та нафтопроводів і може поділитися відповідним досвідом з кубинськими партнерами. "Значна кількість українських технологій уже задіяна в кубинській економіці, і ми готові запропонувати ще багато інших промислово-технологічних можливостей", - резюмував глава держави.