ua en ru

Янукович пропонує скасувати дозвільні документи на зберігання зерна та використання водних ресурсів

Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради проект закону № 2436а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру". Законопроект зареєстрований у парламенті як невідкладний.

Документ передбачає скасування значної частини дозволів, зокрема у сфері поводження з відходами та агрохімікатами, зберігання зерна, використання водних ресурсів, ввезення радіоелектронних засобів загального користування.

Проектом закону також передбачено обмежити сферу дії і збільшити термін дії окремих дозволів, встановити можливість здійснення господарської діяльності на підставі подання декларації без отримання документа дозвільного характеру. Такі зміни стосуються дозволів у ветеринарній сфері, викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Крім того, передбачається встановити процедуру, за якою дозвільний орган, що оформляє документ дозвільного характеру, здійснює всі необхідні дії з отримання погоджень, висновків та інших документів, необхідних для його видачі, без залучення підприємства. Підприємці будуть звільнені від необхідності витрачати час на узгодження з чиновниками документів на здійснення своєї діяльності.

Крім того, тільки суд буде приймати рішення про анулювання документа дозвільного характеру з підстав недостовірних даних, поданих для отримання цього дозволу.