ua en ru

Янукович дозволив Національному антикорупційному комітету ініціювати перевірки фактів корупції в Україні

Президент України Віктор Янукович указом №362/2012 вніс зміни до положення про Національний антикорупційний комітет, згідно з яким Національному антикорупційному комітету дозволяється ініціювати перевірки фактів корупції. Відповідний указ розміщений на сайті Президента України.

Крім того, в указі доповнюється, що Комітет, крім здійснення системного аналізу стану протидії корупції в Україні, розроблення антикорупційних заходів, підготовки пропозицій щодо спрощення дозвільних та інших процедур ведення малого і середнього бізнесу та розроблення проектів актів законодавства з питань посилення боротьби з корупцією, займатиметься також підготовкою пропозицій щодо забезпечення реалізації єдиної державної політики у сфері запобігання і протидії корупції, розробленням пропозицій щодо формування і реалізації антикорупційної стратегії, та сприянням реалізації рекомендацій GRECO, інших провідних міжнародних організацій щодо запобігання і протидії корупції, підвищенню ефективності міжнародного співробітництва України у цій сфері.

В указі також конкретизується, що Комітет у процесі виконання покладених на нього завдань може взаємодіяти з правоохоронними органами України, а також проводити виїзні засідання.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Янукович своїм указом № 890/2011 від 1 вересня 2011 затвердив питання Національного антикорупційного комітету.