ua en ru

Янукович привітав Президента та канцлера Німеччини з Днем німецької єдності

Президент України Віктор Янукович надіслав вітання Федеральному президенту ФРН Крістіану Вульфу та Федеральному канцлеру ФРН Ангелі Меркель з національним святом Німеччини - Днем німецької єдності.
"Об'єднання Німеччини стало визначальною історичною подією, яка надала важливого імпульсу масштабним об'єднавчим процесам в Європі. Це свято німецького народу є особливо близьким і для українців, адже з падінням Берлінського муру на Європейському континенті розпочалися якісно нові зміни, які створили й підґрунтя для формування молодої української державності", - наголосив Віктор Янукович у своєму вітанні Федеральному канцлеру Німеччині.
У вітальних листах керівництву Німеччини Віктор Янукович наголосив, що Україна високо цінує допомогу Німеччини на шляху реалізації євроінтеграційного курсу нашої держави. Президент висловив сподівання, що Федеративна Республіка Німеччина і надалі підтримуватиме Україну у питанні європейської інтеграції, передусім щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Віктор Янукович також запросив Ангелу Меркель відвідати Україну з візитом.