ua en ru

Янукович привітав Меркель з нагоди Дня народження і нагадав їй про євроінтеграцію

Президента України Віктор Янукович привітав Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Ангелу Меркель з нагоди дня народження. Текст відповідного привітання оприлюднений на сайті глави української держави.

Президент України Віктор Янукович привітав Федерального канцлера Федеративної Республіки Німеччина Ангелу Меркель з нагоди Дня народження. Текст відповідного привітання оприлюднений на сайті глави української держави.

"Бажаю Вам міцного здоров'я, благополуччя та успіхів у Вашій відповідальній державній діяльності", - йдеться у привітанні.

При цьому Янукович висловив переконання, що взаємовигідні відносини між Україною та Німеччиною активно розвиватимуться на засадах дружби і взаємоповаги та слугуватимуть важливим фактором для зміцнення безпеки й процвітання Європейського континенту.

"Сподіваюся на підтримку урядом Федеративної Республіки Німеччина зусиль України на шляху європейської інтеграції, визначним кроком на якому має стати підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", - зазначив Президент України.

Цікаво, що сама Меркель Януковича з Днем народження 9 липня не привітала, прес-служба Президента, про це не повідомляла.

Читайте також: На сьогодні підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС заморожено, - Меркель

Зараз відносини між Німеччиною та Україною не найкращі. Німеччина звинувачує українську владу у згортанні демократії в країні, яскравим прикладом чого, на думку Берліна, служить кримінальне переслідування Юлії Тимошенко. На Заході його називають політичним. Через це багато європейських лідерів, у тому числі Ангела Меркель, проігнорували Євро-2012, яке проходило в Україні. Меркель пояснила свою відмову приїжджати в українську столицю диктаторськими замашками Януковича. Через це Німеччина сумнівається в доцільності підписання угоди про асоціацію ЄС з Україною.