ua en ru

Янукович вимагає від Азарова прийняти дисциплінарні заходи щодо міністрів, які не відвідують годину уряду у ВР

Президент України Віктор Янукович вимагає від прем'єр-міністра Миколи Азарова прийняти заходи по відношенню до тих міністрів, які були відсутні на минулій годині уряду у Верховній Раді (ВР) України. Про це він заявив в ході наради з керівниками органів державної влади за участю прем'єр-міністра України Миколи Азарова, спікера парламенту Володимира Литвина, першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва та інших високих посадових осіб, передає кореспондент РБК-Україна.
"Мене здивувала та інформація, яку я побачив минулого тижня... що голова Верховної Ради припинив засідання і зробив зауваження уряду, що раз немає присутніх членів Кабміну в парламенті, він не буде проводити... годину запитань. Я, коли повернувся, поставив це питання Миколі Яновичу (Азарова), чому це так сталося, що ми маємо такі проблеми і чому така неузгоджене співпраця уряду з парламентом. У нас зараз пройшов коротка розмова і те, що я почув від Миколи Яновича (Азарова), мене ще більше вразило. Його слова, що деякі члени уряду втратили почуття відповідальності. Тому я, враховуючи, що інформація була публічна, я хочу публічно сказати... було пропозицію, розгляньте це питання на уряді. Далі, хто з міністрів не був на цьому засіданні, і відсутні підстави не бути там, вносити пропозиції і наводите порядок, але такого ніколи не було. У нас не повинно бути такого", - заявив Янукович.
За його словами, він побачив, що на засіданні були присутні віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, міністр фінансів Федір Ярошенко і міністр культури Михайло Кулиняк.