ua en ru

Янукович відвідає Варшаву в день першого матчу Євро-2012

Радник Президента Польщі Томаш Наленч підтвердив, що на перший матч Євро-2012 з футболу в Варшаві 8 червня прибуде Президент України Віктор Янукович, передає Польське радіо.

На думку Томаша Наленча, під час зустрічі з українським лідером Президент Броніслав Коморовський торкнеться питання про ситуацію з колишнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, засудженою київським судом до 7 років позбавлення волі. Цю проблему глава Польщі має намір також порушити під час розпочатого в Чикаго саміту НАТО. "Президент Коморовський, враховуючи інтереси України, а також майбутнє інтеграції Києва в ЄС буде в Варшаві умовляти Президента Януковича, щоб вирішити питання Юлії Тимошенко. На цю тему обидва лідери будуть розмовляти також під час зустрічі в Чикаго" - сказав в ефірі громадського Польського радіо радник Президента Польщі.

Нагадаємо, матчі Євро -2012 Польща приймає разом в Україні. Низка європейських політиків в знак протесту проти арешту Юлії Тимошенко відмовився від поїздки на Україну під час Євро.