ua en ru

Янукович доручив Юрію Павленку найближчим часом створити нацпрограму захисту прав дитини

Президент України Віктор Янукович дав завдання уповноваженому з прав дитини Юрію Павленку в найближчий час створити національну програму захисту прав дитини. Про це у ході прес-конференції повідомив Юрій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Президент мені дав наказ створити і представити для країни найближчим часом національну програму захисту прав дитини. Ця програма буде передбачати дії держави до дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського виховання. Також вона буде стосуватися питань оздоровлення та відпочинку дітей", - сказав Павленко.
Також він зазначив, що найближчим часом буде визначатися стосовно питання своєї партійної приналежності.
"У той момент, коли Президент назначав мене на цю посаду, питання щодо моєї партійної приналежності не піднімалося, однак найближчим часом я буду визначатися", - зазначив Павленко.
Крім того, він додав, що сьогодні інтернати не відповідають відповідному рівню і у них мають навчатися лише 5% дітей, які мають серйозні вади.
"Всі інші діти, які втратили батьків, мають виховуватися у сім'ях. Для цього є всі умови щодо усиновлення, якщо на те є потреба", - сказав Павленко.