ua en ru

Янукович доручив керівництву Донецької ОДА вжити невідкладних заходів для стабілізації ситуації в Світлодарську

У зв'язку з пожежею, яка сталася 29 березня 2013 на Вуглегірської теплоелектростанції ПАТ "Центренерго" в м. Світлодарську Донецької області, Президент України Віктор Янукович доручив керівництву Донецької обласної державної адміністрації забезпечити належне лікування і надання підтримки громадянам, які постраждали від пожежі, а також прийняти невідкладних заходів для стабілізації ситуації в місті, і безперебійної роботи систем життєзабезпечення населення, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

За інформацією заступника голови Донецької облдержадміністрації Валерія Лукашенка водопостачання, електропостачання та газопостачань міста Світлодарска не припинялися. Відразу ж після пожежі були задіяні резервні джерела води, а електропостачання переключено на мережі інших постачальників електроенергії.

"Централізоване теплопостачання відсутнє, але у людей є можливість користуватися електрообігрівачами. За розпорядженням губернатора Андрія Шишацького були оперативно придбані електрообігрівальні прилади, і роздані людям. В першу чергу їх отримали соціально незахищені громадяни", - йдеться в повідомленні Донецької ОДА.

Андрій Шишацький доручив розробити автономну схему оптимізації теплопостачання в Світлодарську незалежну від роботи Вуглегірської ТЕС. До наступного опалювального сезону така схема повинна вже працювати.

"За повідомленням Гідрометцентру в найближчі добу на території Донецької області очікується значне потепління, але в разі необхідності, люди будуть забезпечені джерелами тепла", - зазначає Донецька ОДА.

Нагадаємо, 29 березня о 15:15 у м. Світлодарськ (м. Дебальцеве) на Вуглегірській ТЕС ДАЄК "Центренерго" на другому енергоблоці виникла пожежа, внаслідок якої вогнем частково пошкоджено технологічне обладнання та покрівлю будівлі. Наразі тимчасово припинено теплопостачання до м. Світлодарськ (проживає більше 12 тис. осіб) та електропостачання до Новолуганського фільтрувально-очисного водного комплексу, який на даний час забезпечується електропостачанням від пересувної електростанції ДержНС.

На пожежі 1 особа загинула та 5 осіб постраждало, яких з опіками тіла та отруєнням продуктами горіння госпіталізовано.

Читайте також: Пожежу на Вуглегірській ТЕС повністю ліквідовано