ua en ru

Янукович доручив уряду пришвидшити будівництво в Києві перинатальних центрів

Президент України Віктор Янукович вимагає від уряду пришвидшити реалізацію національного проекту з будівництва в Києві перинатальних центрів. Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей проект має на меті відкриття високотехнологічних перинатальних центрів по регіонам України як інструмент нової якості охорони матері і дитини. На 2011 р. було заплановано відкрити першу черги перинатальних центрів у восьми регіонах. У цьому році фактично стартує відкриття лише в трьох регіонах - Кіровограді, Харкові, Донецьку... Ще два регіони - Житомир і Дніпропетровськ - вони трохи відстали, зараз в процесі і будуть відкривати центри в першій половині 2012 р. Я попросив би їх підігнати цю роботу, а уряду - допомогти", - сказав Янукович.

Також Президент зазначив, що необхідно пришвидшити реалізацію проекту "Доступне житло". "Мене непокоїть ситуація з реалізацією проекту "Доступне житло", тому я вимагаю від уряду негайно ліквідувати проблеми координації між органами влади і забезпечити підтримку місцевих органів влади у цьому проекті", - підкреслив Янукович.