ua en ru

Янукович доручив Мінрегіонбуду і НКРЕ завершити процес встановлення лічильників для населення

В Україні необхідно повністю завершити процес встановлення всіх видів лічильників для населення. Відповідне завдання Президент України Віктор Янукович поставив міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолію Близнюку і членам Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України під час зустрічі в Криму, передає прес-служба глави держави.
Член НКРЕ Юрій Хіврич повідомив, що лічильниками на воду обладнано лише 40% квартир, на тепло - 23%. "Це дуже і дуже мало, тому в цьому та наступному роках планується стовідсотково перейти на облік, аби люди бачили сьогодні, що вони споживають, скільки та якої якості. Це дуже важливе завдання", - сказав Хіврич після зустрічі з Президентом України.
У свою чергу, Янукович також наголосив, що для реформування житлово-комунальної сфери Україна має використати найкращий світовий досвід. "Президент говорить, що треба розглядати кращі світові практики у цих питаннях і втілювати їх у житлово-комунальне господарство нашої країни", - сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк після зустрічі. Міністр підкреслив, що йдеться про підхід, коли за реформами галузі влада має бачити конкретних людей з їхніми потребами. Міністр повідомив, що глава держави доручив членам НКРЕ і Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вже сьогодні запроваджувати ефективну систему житлово-комунального господарства.