ua en ru

Янукович доручив Льовочкіну подати пропозиції щодо створення робочої групи з реформування правоохоронної системи

Президент України Віктор Янукович доручив голові Адміністрації Президента Сергію Льовочкіну протягом двох тижнів подати пропозиції щодо створення робочої групи, яка займеться реформуванням правоохоронної системи. Про це Янукович заявив на сьогоднішньому засіданні робочої групи з питань реформування кримінального судочинства, передає кореспондент РБК-Україна.

"Новий (Кримінальний) кодекс дає імпульс для якісного оновлення органів захисту правопорядку, тому вважаю за необхідне створити експертну робочу групу для розробки концепції реформування правоохоронної системи. У цьому документі мають бути відображені структурні зміни і шляхи підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів, посилення їх кадрового і ресурсного забезпечення... Доручаю голові Адміністрації Президента подати в двотижневий термін пропозиції щодо створення такої групи", - сказав Янукович.

За його словами, напрацьований в АП проект нового Кримінального кодексу "істотним чином наближає Україну до європейських цінностей у сфері прав і свобод людини". Янукович запропонував також ознайомити провідних європейських експертів з проектом кодексу і врахувати їх зауваження при подальшій обробці цього проекту.