ua en ru

Янукович доручив до 20 грудня припинити практику збирання податків наперед

Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову до 20 грудня 2013 р. припинити практику збирання податків і зборів наперед. Про це йдеться в дорученні Президента України за результатами зустрічі з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації професійних спілок України.

"Вжити невідкладних заходів щодо викорінення практики збирання податків і зборів наперед, а також не допускати затримку бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Термін - 20 грудня 2013 р", - йдеться в документі.

Крім того, Янукович доручив до 16 грудня припинити практику необгрунтованого проведення органами державного нагляду (контролю) позапланових перевірок суб'єктів господарювання.

Також Президент доручив голові уряду до 20 грудня 2013 р. проаналізувати випадки досудових розслідувань ухилення від сплати податків і зборів за наслідками проведених органами доходів і зборів перевірок, за результатами яких не прийнято в установленому порядку податкове повідомлення-рішення, та негативних наслідків такої практики для платників податків.