ua en ru

Янукович: Портова інфраструктура Греції створює можливості для розширення транспортного сполучення з Україною

Інфраструктура портових міст Північної Греції створює можливості для розширення транспортного сполучення між Україною та Грецією. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з представниками ділових кіл Північної Греції в Салоніках.
"Інфраструктура таких портових міст Північної Греції як, власне, Салоніки, Кавала, Александруполіс дає змогу розширити транспортне сполучення між нашими країнами", - сказав глава держави.
На думку Президента, свідченням значного інтересу до розвитку торговельно-економічного співробітництва між Україною і регіоном Північної Греції є нещодавнє створення в Салоніках Грецько-української торгово-промислової палати, що об'єднує 25 грецьких компаній з різних сфер економічної діяльності. Янукович додав, що сьогодні в Україні вже успішно працюють кілька компаній Північної Греції.
За словами глави держави, низка грецьких компаній виявила зацікавленість у співпраці з Україною в медичній сфері, виробництві продуктів харчування, оздоблювальних матеріалів, взуття, меблів тощо.
Додатковими перевагами для розвитку цього співробітництва Президент назвав кредитні можливості Чорноморського банку торгівлі та розвитку, штаб-квартира якого знаходиться в Салоніках.