ua en ru

Янукович підписав закон про невідкладний розгляд судами справ про примусове видворення іноземців

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 3796-VI про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо особливостей провадження у справах про видворення іноземців та осіб без громадянства.
Законом передбачається доповнити кодекс адміністративного судочинства України новою статтею, в якій передбачити, що адміністративні справи про затримання іноземців та осіб без громадянства у зв'язку з подальшим примусовим видворенням розглядаються невідкладно, а справи про примусове видворення іноземців та осіб без громадянства та затримання їх у зв'язку з такимвидворенням і по оскарженню рішень про видворення іноземців та осіб без громадянства вирішуються судом у дводенний строк з дня надходження позовної заяви.
Передбачається також, що судові рішення в адміністративних справах можуть бути оскаржені в апеляційному порядку в п'ятиденний строк з дня їх проголошення і суд розглядає такі справи протягом п'яти днів з дня надходження апеляційної скарги.
Нагадаємо, Верховна Рада Україна прийняла відповідний законопроект в цілому 22 вересня 2011, за ухвалення відповідного законопроекту проголосували 263 народних депутата.