ua en ru

Янукович підписав указ, який розширює повноваження МВС в частині співпраці з Інтерполом

Президент України Віктор Янукович підписав указ № 462/2012 "Про внесення змін до пункту 4 положення про Міністерство внутрішніх справ України". Указ опублікований на офіційному сайті глави держави.

Згідно з указом, який вносить доповнення до пункту 4 (щодо обов'язків МВС), Міністерство так також організовує взаємодію правоохоронних та інших державних органів України з органами Інтерполу, Європейським поліцейським офісом (Європол), а також компетентними органами інших держав з питань, що належать до сфери діяльності Інтерполу та Європолу.

Крім того,МВД ініціює проведення в інших державах за запитами правоохоронних органів України та організовує на території Україні за запитами правоохоронних органів держав - членів Інтерполу розшук осіб, які переховуються від органів слідства, суду, ухиляються від відбування кримінального покарання, а також безвісно відсутніх осіб.

А також здійснює прийом-передачу осіб, щодо яких в установленому порядку прийнято рішення про видачу (екстрадицію), тимчасову видачу, транзит, тимчасову передачу або передачу для подальшого відбування призначеного покарання і використовує і надає іншим правоохоронним органам Україні доступ до автоматизованих інформаційно-телекомунікаційних систем і банків даних Генерального секретаріату Інтерполу, а також вносить до них відповідну інформацію правоохоронних органів України.

Указ вступає в силу після його опублікування.