ua en ru

Янукович підпорядкував діяльність Держслужби інтелектуальної власності Мінекономрозвитку

Президент України Віктор Янукович підпорядкував діяльність Державної служби інтелектуальної власності Міністерству економічного розвитку і торгівлі. Текст відповідного указу № 549/2013 від 8 жовтня 2013 р. "Питання Державної служби інтелектуальної власності України" оприлюднений на сайті глави держави.

"Установити, що діяльність Державної служби інтелектуальної власності України спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра економічного розвитку і торгівлі України", - йдеться в указі.

Крім того, доручено внести до розділу IV Схеми організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, затвердженої указом Президента України від 9 грудня 2010 р. №1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" (в редакції указу від 24 грудня 2012 р. №726 зі змінами, внесеними указами від 16 січня 2013 р. №19 і від 28 лютого 2013 р. №96), такі зміни:

1) пункт 4 після абзацу "Державна служба експортного контролю України" доповнити абзацом такого змісту:

"Державна служба інтелектуальної власності України";

2) у пункті 9 абзац "Державна служба інтелектуальної власності України" виключити.

При цьому Кабінету міністрів України доручено подати пропозиції щодо внесення до актів Президента України змін, що випливають із цього указу, а також привести свої акти та забезпечити приведення міністерствами та іншими уповноваженими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим указом.