ua en ru

Янукович обіцяє направити цільові інвестиції регіонам, які бажають активно розвиватися

Президент України Віктор Янукович обіцяє регіонам, які хочуть активно розвиватися, направити цільові інвестиції. Про це він заявив під час міжнародних муніципальних слухань "Розвиток належного управління на місцевому та регіональному рівнях" в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
"Інвестиційний потенціал державного фонду регіонального розвитку буде спрямований на підтримку найважливіших цілей і фінансову підтримку, і на місцевий регіональний розвиток. Однак, ця підтримка безумовно буде адресною. Інвестиції отримають тільки ті регіони, які продемонструють готовність до реформ. Це будуть державні інвестиції і гарантовані державою кредити в ті проекти, які дійсно здатні якісно позначитися на місцевому розвитку", - заявив Президент.
За його словами, "на кожну гривню інвестицій держава буде вимагати підвищення добробуту людини", а також поліпшення якості послуг: "Сприймайте це як введення ринкових відносин між державою і регіонами. Це тільки початок. Вирішальну роль в забезпеченні комплексного розвитку регіонів грає стратегічне бачення розвитку кожного регіону, розуміння його внутрішніх проблем. І адекватна оцінка наявних ресурсів".
Виходячи з цього, за словами Януковича, кожен регіон в Україні повинен підготувати стратегію свого соціально-економічного розвитку у відповідності з національними пріоритетами країни, політикою і модернізацією.