ua en ru

Янукович: Необхідно створити сучасні сервісні центри з надання послуг автовласникам

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності створення сучасних сервісних центрів з надання послуг автовласникам, спрощення порядку проходження техогляду транспортних засобів та впорядкування реєстраційних процедур у МРЕВ, повідомляє прес-служба Президента. Як наголосив глава держави під час засідання Комітету з економічних реформ, нинішній стан справ у цій сфері наразі є незадовільним і таким, що тягне за собою корупційні діяння.

"Ми значно посилили зараз антикорупційне законодавство, але ця пухлина живе, і ми повинні пам'ятати - без ініціативи з боку уряду вона не зникне. Цей рецепт єдиний. Одним із таких прикладів є суттєве спрощення порядку проходження техогляду транспортних засобів", - сказав Янукович.

"Я був переконаний, що з цим питанням ми вже покінчили. Однак, змушений констатувати, що вітчизняні автовласники досі не вірять, що безладу настав кінець. У ЗМІ надалі лунають заяви, що корупція нікуди не зникне, а лише змінить прописку", - також зауважив глава держави.

На думку Президента, такий стан справ пов'язаний з низькою якістю впровадження положень закону щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автоперевезень. "Така ситуація ставить під сумнів реалізацію цього Закону, а підзаконні акти, що розроблені, взагалі нівелюють його позитивні сторони", - переконаний Янукович.

У цьому контексті Президент вкотре наголосив: уряд має забезпечити невідкладне завершення розробки необхідних проектів, підзаконних актів відповідно до прямих вимог закону.

Глава держави також доручив Міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову завершити впорядкування реєстраційних процедур, які є в МРЕВ.

"Давно назріла необхідність створення сучасних сервісних центрів з надання послуг автовласникам. І я чекаю пропозицій та ініціативи з цих питань", - сказав він.

Президент запропонував розпочати цю роботу з реалізації пілотного проекту в Києві. За його словами, відповідні доручення вже дано уряду, а голова Київської міськдержадміністрації обіцяв забезпечити їх вчасне виконання.