ua en ru

Янукович: Необхідно зробити перелік резонансних корупційних справ для інформування суспільства про їх розкриття

Президент України Віктор Янукович пропонує оприлюднити перелік резонансних корупційних справ для інформування суспільства про хід їх розкриття. Про це повідомляє прес-служба Президента. З такою пропозицією глава держави виступив на засіданні Національного антикорупційного комітету.
"Не повинні поза увагою залишатися злочини, які є в нашій країні резонансними. Тому найближчим часом нам необхідно буде зробити такий перелік резонансних справ - там, де фігурують великі суми, що вкрадені в країни. По-перше, треба, щоб люди знали про це. І потім ми публічно повинні доповідати суспільству, як ми їх розслідуємо і як повертаємо кошти платників податків", - сказав Президент.
"Корупція - це послаблення і дискредитація армії, освіти, науки, охорони здоров'я. Корупція існує майже на кожному кроці при отриманні людиною будь-яких адміністративних послуг. Вона роз'їдає Збройні сили. Надлишкове майно, об'єкти нерухомості, землі Міністерства оборони віддавалися за безцінь", - наголосив Янукович.
Глава держави нагадав, що 24 травня група держав Ради Європи проти корупції (GRECO) відзначила низьку ефективність України у плані законодавчого забезпечення боротьби з корупцією та невідповідність європейським стандартам боротьби з корупцією. "Упродовж тривалого часу не виконуються і рекомендації Організації економічного співробітництва та розвитку. Це ускладнює європейські перспективи України, зокрема встановлення безвізового режиму, отримання серйозних іноземних інвестицій", - підкреслив він.
Янукович звернув увагу на необхідність суттєво посилити роботу Національного антикорупційного комітету.