ua en ru

Янукович не змінив своєї позиції щодо підписання УА з ЄС

Дії влади при підписанні угоди про асоціацію з Європейським Союзом спрямовані на захист національних інтересів. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, повідомляє прес-служба глави держави.

Дії влади при підписанні угоди про асоціацію з Європейським Союзом спрямовані на захист національних інтересів. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми сьогодні хочемо досягти кращих умов у цій угоді, тому що це пов'язано з нашими економічними інтересами, насамперед", - сказав Президент.

"Якщо ми говоримо, що ми хочемо поліпшити умови, то ми хочемо поліпшити умови для всіх", - зазначив Віктор Янукович.

При цьому він заявив, що відповідальність за відстрочення підписання угоди про асоціацію з ЄС лежить у тому числі і на Кабінеті міністрів України.

У зв'язку з цим глава держави відзначив необхідність проведення окремої дискусії в Україні щодо підписання угоди про асоціацію.

"Я не тільки пропоную, а вважаю, що ми зобов'язані провести цю дискусію, щоб громадянське суспільство дало оцінку, чого ми хочемо досягти, яких умовах, і чому ми ставимо так питання. Дуже важливо розуміння того, що ми відстоюємо наші інтереси", - підкреслив Президент.

За словами глави держави, при підготовці угоди про асоціацію з ЄС дуже багато робилося поспіхом.

"Ті виконавці, які готували цю угоду,.. багато кого з них вже немає при владі, хто не працює і вони не будуть нести за це відповідальність", - підкреслив Віктор Янукович, додавши, що підписання угоди про асоціацію на менш вигідних умовах "буде на нашій совісті".

Президент прокоментував ситуацію з непідписанням у Вільнюсі угоди про асоціацію.

"Хто в цьому винен? В тому числі і нині діючий уряд. Але нині діючий уряд не мовчить, вони кажуть про це вголос", - зазначив Віктор Янукович, додавши, що про ризики для економіки України в разі підписання угоди з ЄС застерігали також в Академії наук.

"Мова йде про умови, в яких ми опинимося після підписання цієї Угоди, і якщо це нас задовольняє - я за це, я цього дуже хочу. Якщо не задовольняє - я зобов'язаний робити все, щоб ми захистили наші власні інтереси", - підкреслив Глава держави.

"Що це за угода, коли нас беруть і "нахиляють"? Я, наприклад, вважаю, що ми не повинні піддаватися, ми повинні захищати свої власні інтереси", - сказав Віктор Янукович.

Нагадаємо, на саміті Східного партнерства у Вільнюсі, який пройшов 28-29 листопада, очікувалося підписання угоди про асоціацію з ЄС. Проте Віктор Янукович відмовився її підписувати, незважаючи на готовність ЄС.

Президент України Віктор Янукович дав інтерв'ю тележурналістам Лідії Таран ("Студія 1+1"), Олені Фроляк (телеканал ICTV), Анастасія Даугуле (телеканал "Інтер") та Євгену Mihinu (телеканал "Україна").