ua en ru

Янукович має намір звільнити Прасолова, Кожару та Короленка через погано підготовлену УА, - джерело

Президент Віктор Янукович має намір звільнити міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, міністра закордонних справ Леоніда Кожару і міністра промислової політики Михайла Короленка

Президент Віктор Янукович має намір звільнити міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, міністра закордонних справ Леоніда Кожару і міністра промислової політики Михайла Короленка. Про це з посиланням на джерела повідомляє видання "КоммерсантЪ-Украина".
Співрозмовники видання стверджують, що Президент звільнить міністрів за те, що вони вчасно не поінформували Кабмін про загрози, які несе підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом для економіки України.
У Партії регіонів цю інформацію побічно підтвердили. "Думаю, понести покарання повинні ті, хто має відношення до економічного блоку. Потрібно подивитися й нинішніх міністрів, і тих, хто обіймав ці посади раніше - наприклад, Ігор Прасолов, Валерій Хорошковський (колишній перший віце-прем'єр) і Петро Порошенко (колишній міністр економічного розвитку і торгівлі)",- сказав народний депутат Володимир Олійник (Партія регіонів).
Нагадаємо, 13 грудня на загальнонаціональному круглому столі "Об'єднаємо Україну" Янукович заявив, що не міг у Вільнюсі підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом через погану підготовку документа з української сторони. "За результатами роботи, яка була зроблена не те що погано, а я б сказав, з порушеннями національних інтересів України, буде проведено слідство. Люди, які займалися підготовкою цієї угоди, будуть як мінімум відсторонені, а можливо, потім і звільнені",- заявив тоді Президент.