ua en ru

Янукович наділив Держнауки повноваженнями по роботі з трансфером технологій

Президент України Віктор Янукович наділив Держнауки повноваженнями по роботі з трансфером технологій.

Президент України Віктор Янукович наділив Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації (Держнауки) повноваженнями по роботі з трансфером технологій. Про це йдеться в указі Президента України №22/2014 від 17 січня 2014 р.

Відтепер у сферу контролю Держнауки увійшло ведення реєстру технологій, створених або придбаних за кошти державного бюджету; ведення обліку та здійснення контролю за переданими технологіями; внесення даних про них до Держреєстру переданих технологій, а так само організація проведення державної експертизи технологій та/або їх складових, які закуповуються за бюджетні кошти; ведення реєстру технологій, що створені або придбані підприємствами державної форми власності та технологій, які пропонуються для реєстрації суб'єктами трансферу технологій (власниками технологій); а також створених або придбаних за бюджетні кошти технологій та/або їх складових, які передаються юридичним особам, зареєстрованим в інших державах або іноземним фізичним особам, або особам без громадянства.

Крім того, Президент уповноважив Держнауки погоджувати трансфер технологій, їх складових, створених або придбаних за бюджетні кошти, юридичним особам, які зареєстровані в інших державах, або фізичним особам - іноземцям або особам без громадянства та здійснює їх реєстрацію, а також погоджує ввезення в Україну технологій або їх складових, придбання яких передбачається за бюджетні кошти.

Також у сферу контролю Держнауки увійшло здійснення контролю за виплатою винагороди авторам за рахунок коштів, одержаних у результаті трансферу технологій.

Президент уповноважив Держнауки здійснювати координацію галузевої підготовки та перепідготовки фахівців з питань інтелектуальної власності, трансферу технологій та управління інноваційною діяльністю.

Крім того, в сферу контролю Держнауки увійшло здійснення за пропозицією осіб, які мають права на технології та їх складові, створені за бюджетні кошти, заходи щодо забезпечення фінансування закордонного патентування об'єктів права інтелектуальної власності за рахунок коштів, передбачених на ці цілі у Державному бюджеті України, а також організовує залучення інших надходжень для фінансування закордонного патентування.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.