ua en ru

Янукович сподівається на лібералізацію візового режиму з ЄС до початку Євро-2012

Президент України Віктор Янукович сподівається, що рішення про лібералізацію візового режиму між Україною та Європейським Союзом буде ухвалено до початку Євро-2012. Про це він сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам у Братиславі, передає прес-служба Президента.
"Ми крок за кроком рухаємося у питанні наближення рішення щодо вільного руху громадян України в Європу і громадян Європейського Союзу в Україну", - сказав Янукович.
Президент нагадав, що сьогодні Україна працює над виконанням плану дій щодо лібералізації візового режиму. Значну частину цих питань вже було вирішено у першому півріччі поточного року. Решту буде завершено восени. "Сподіваюся, ми завершимо цю роботу заздалегідь, до початку Євро-2012, що проходитиме у червні наступного року", - сказав Віктор Янукович.
У цьому зв'язку глава держави високо оцінив підписану сьогодні у Братиславі угоду між Україною та Словацькою Республікою про внесення змін і доповнень до угоди про малий прикордонний рух.

Відзначимо, угода стосується збільшення терміну безперервного перебування громадян України та Словаччини у прикордонних зонах обох країн з 30 до 90 днів протягом 180 днів, і введення безкоштовного порядку оформлення дозволів на місцевий прикордонний рух.