ua en ru

Янукович сподівається, що візит Опікунської ради "Сохнут" посприяє розвитку україно-ізраїльських відносин

Президент України Віктор Янукович вважає надзвичайно важливим подальше зміцнення та розвиток відносин між Україною та Ізраїлем і сподівається що візит в Україну Опікунської ради єврейського агентства "Сохнут" посприяє зміцненню цих відносин. Про це він заявив в ході сьогоднішньої зустрічі з членами Опікунської ради єврейського агентства для Ізраїлю "Сохнут" на чолі з головою правління "Сохнут" Натаном Щаранським, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам приємно, що проводиться, такий форум в Україні і я сподіваюся, що він позитивно впливатиме на україно-ізраїльські відносини", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що дружні відносини між українським та ізраїльським народами мають давні корені, а українська єврейська діаспора є четвертою за чисельністю, "тому проведення саме в Києві виїзного засідання свідчить про високу динаміку українсько-ізраїльських відносин".

У свою чергу Щаранський зазначив, що той факт, що єврейська агентство, яке об'єднує єврейські громади всього світу, виїхало і "все 120 осіб представники з різних громад виїхали, це дуже рідкісне явище".

"Безумовно, ми це зробили, тому що українська єврейська громада дуже важлива в історичному плані, в плані зв'язку з Ізраїлем і в тому, що відбувається сьогодні... За три дні, що ми були тут ми мали можливість познайомитися з дуже багатьма аспектами єврейської громади... і я мав можливість переконатися, які величезні зміни тут відбулися навіть за останні 10 років", - зазначив Щаранський.

Також він подякував українському уряду за допомогу в реалізації таких проектів як підтримка і розвиток єврейських шкіл, літніх таборів: "Ми знаємо, що це не було б можливо без підтримки українського уряду".