ua en ru

Янукович і лідери опозиції підписали угоду з врегулювання кризи в Україні

Президент України Віктор Янукович і лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок підписали угоду з врегулювання кризи в Україні.

Президент України Віктор Янукович і лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок підписали угоду з врегулювання кризи в Україні. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Угоду підписали Президент України Віктор Янукович, три лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, міністри закордонних справ Німеччини і Польщі Франк-Вальтер Штайнмайер і Радослав Сікорський, керівник департаменту континентальної Європи Мзс Франції Ерік Фурньє. При цьому уповноважений з прав людини в Росії Володимир Лукін відмовився його підписувати.

Зазначимо, сьогодні о 14:50 стало відомо, що Рада Майдану уповноважив лідерів опозиції підписати цю угоду з Януковичем за певних умов. Таке рішення було прийнято після проведення переговорів активістів Майдану і опозиційних лідерів з міністрами закордонних справ Німеччини та Польщі Франком-Вальтером Штайнмайєром та Радославом Сікорським.

Близько 12:50 Президент України Віктор Янукович виступив із заявою, в якій ініціював проведення дострокових президентських виборів, повернення до Конституції 2004 р. і закликав сформувати уряд національної довіри.

Нагадаємо, сьогодні о 12:00 в Адміністрації Президента України мала бути парафована угода щодо врегулювання кризи в Україні, проте у встановлений час цього не сталося.

Повідомлялося, що дана угода передбачає прийняття закону про повернення до Конституції 2004 р. протягом 48 годин, формування коаліційного уряду протягом 10 днів і проведення виборів Президента не пізніше грудня 2014 р.