ua en ru

Янукович має пояснити деталі нових газових угод з РФ на спецзасіданні ВР, - Бондарєв

Президент Віктор Янукович під час зустрічі в Донецьку зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим прийняв рішення про зміну курсу України та можливу відмову від євроінтеграції. Таку думку висловив народний депутат від БЮТБ, голова Київського обласного осередку партії «Батьківщина» Костянтин Бондарєв.
«Харківськими угодами, фактично за безцінь, влада передала у розпорядження Росії українські землі, а відмова Президента від поїздки до Брюсселю, де мала бути узгоджена угода про Асоціацію включно із Зоною вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом, свідчать про те, що Янукович не хоче, аби Україна стала країною ЄС, а кишеньковою республікою Росії. Але сьогодні влада все приховує», - сказав Бондарєв.
Він підкреслив, що нікому невідомий зміст нових газових угод з РФ. Тому Віктор Янукович має відповісти на всі питання на спеціальному засіданні Верховної Ради, впевнений депутат. «Мабуть, ми знову щось здамо за безцінь: чи то стратегічні об'єкти, чи землю!? Він повинен відповісти на всі ці запитання на спецзасіданні», - заявив Бондарєв.
Також, за його словами, ЄС та США вже розглядають можливість запровадження персональних санкцій щодо осіб, які причетні до переслідування Юлії Тимошенко, та
членів їхніх родин - серед них і судді, і президентське оточення. «Ми знаємо, що можливість запровадження таких санкцій сьогодні не лише на рівні обговорень в США і ЄС, - це вже реальність», - резюмував бютівець.