ua en ru

WWF: Щоб до 2050 р. збільшити частку відновлюваних джерел у світовому енергобалансі до 95% потрібно близько 72 трлн дол

Майже всі світові потреби в енергії для виробництва електроенергії, транспорту та опалення можуть бути задоволені за рахунок поновлюваних джерел, таких як вітрова, сонячна та геотермальна енергія до 2050 р., заявили вчора Всесвітній фонд природи (WWF) та Ecofys, передає Bloomberg.

Частка нафти, вугілля, газу та ядерної енергетики у світовому енергетичному балансі може скоротиться до 5% протягом наступних чотирьох десятиліть.

Перехід на нові джерела потребує на модернізацію будівель і електричних мереж, розширення вітрових електростанцій і сонячних парків 3,5 трлн євро (4,8 трлн дол.) світових витрат на рік до 2035 р. (72 трлн дол. за 15 років).

"Це може бути зроблено за допомогою наявних в даний час технологій", - вважає Стефан Сінгер, директор WWF з енергетичної політики.

Міжнародне енергетичне агентство, що базується в Парижі, в минулому році повідомило про необхідність світовій спільноті інвестувати 33 трлн дол. в енергетичну інфраструктуру до 2035 р., якщо країни хочуть виконати свої міжнародні зобов'язання з обмеження викидів парникових газів.